Kilpailumääräykset 2019 alkaen

Kilpailuissa noudatettavat säännöt ovat Suomen Golfliiton julkaisemat Golfin säännöt 1.1.2019. Mahdolliset epäselvyydet säännöissä ratkaistaan kulloinkin voimassa olevan englanninkielisen R&A ja USGA:n sääntökirjan pohjalta.

Sääntö 1 Peli, pelaajan käyttäytyminen ja säännöt

1.2 Kaikkien pelaajien oletetaan pelaavan golfpelin hengen mukaisesti:

- Toimimalla rehellisesti - kuten noudattamalla sääntöjä, soveltamalla kaikkia rangaistuksia ja olemalla kaikin tavoin rehellinen.

- Huomioimalla muut – kuten pelaamalla ripeästi, huolehtimalla muiden turvallisuudesta sekä olemalla häiritsemättä muiden peliä.

- Pitämällä huolta kentän kunnosta – kuten paikkaamalla lyöntijäljet, haravoimalla bunkkerit, korjaamalla pallojen alastulojäljet sekä olemalla aiheuttamatta tarpeetonta vahinkoa kentälle.

Kilpailuihin ilmoittautuminen päättyy 2 päivää ennen kilpailupäivää klo 18 ellei kilpailukutsussa ole muuta määräaikaa. Jälki-ilmoittautumiset vain erityistapauksissa kilpailujen johtajan suostumuksella ja mahdollisesti korotetulla kilpailumaksulla. Arvotut lähtöluettelot on nähtävissä Nexgolf-kilpailujärjestelmässä edellisenä päivänä viimeistään klo 18.00.

Poisjäänti kilpailusta

Ilmoittautuminen on peruttava kilpailua edeltävänä päivänä viimeistään klo 12.00. Jos pelaaja jää pois kilpailusta ilmoittamatta mitään tai ilmoittamalla liian myöhään ilman hyväksyttävää syytä, pelaaja on velvollinen maksamaan kilpailumaksun.

Tulosten ilmoittaminen

Oman kilpailusuorituksen päätyttyä tuloskortti on tarkastettava mahdollisimman pian ja palautettava viivytyksettä kilpailutoimistoon. Kilpailujen tuloslista pyritään julkaisemaan viipymättä tulosten selvittyä.

Ratkaisut tasatilanteessa

Tasoitukselliset (hcp) kilpailut: Pelaaja/joukkue, jolla on alhaisempi tasoitus, voittaa tai sijoittuu paremmin. Tasoituksettomat (scr) kilpailut: Matemaattisella menetelmällä. Pelaaja, jolla on paras viimeisen 9 reiän tulos voittaa. Ellei ratkaisua näin synny, ratkaisee viimeisen 6 reiän tulos, sitten 3 ja viimeisen reiän ja lopuksi arpa. Mestaruuskilpailut ja vastaavat ratkaistaan välittömästi pelattavalla sudden death-kilpailulla jotka pelataan seuraavassa järjestyksessä väylillä 1, 8 ja 9. Reikäpelissä tasatilanteet ratkaistaan sudden death-pelillä jatkamalla peliä alkaen 1. väylältä normaalissa järjestyksessä. Mahdolliset tasoituksesta saatavat etuväylät ovat voimassa jatkoreillä.

Harjoittelu

Poiketen 5.2b säännön määräyksestä toimikunta sallii puttien ja lyhyiden chippien/pitchien harjoittelun 9/18 väylän viheriöllä ja sen tuntumassa, kuitenkin niin, ettei häiritä mahdollisia muita pelaajia jotka pelaavat ko. väylää. Muuten pelaaja ei saa harjoitella kentällä ennen kierrosta paitsi, että hän saa harjoitella puttaamista ja chippaamista tiiausalueen lähettyvillä ja viheriöllä kuitenkin niin, ettei harjoittelu hidasta peliä. Bunkkerista ei saa tehdä harjoituslyöntejä. Reikäpelikilpailussa pelaaja saa harjoitella kentällä sekä ennen kierrosta että kierrosten välillä.

Tasoitus

Avoimissa kilpailuissa pelaajan korkein tarkka tasoitus on 36. Seuratasoituksen (yli 36) omaava voi osallistua kilpailuihin, mutta silloin tasoitus lasketaan kilpailun ajaksi 36:teen, ellei kilpailukutsussa ole toisin ilmoitettu.

Golfauton käyttö kilpailuissa

Golfautoa voidaan käyttää erityistapauksissa kilpailutoimikunnan/kilpailun johtajan suostumuksella.

Matkapuhelimet

Puhelimen tulee olla kilpailuissa suljettu tai siitä on poistettava hälytysääni.

Kilpailun päättyminen

Kilpailu tai ottelu katsotaan päättyneeksi, kun palkintojen jakamisesta on kulunut 15 minuuttia tai ottelun tulos ja/tai kilpailun tulokset on laitettu ilmoitustaululle.

Kilpailutoimikunta

Aimoannos
Ekauto
Golfkulma
Hamre
Harjunopk
If
Jloy
Ksahko
Op Miehikkala
Printcom
Stemmastromberg
Sulzer
Viafori
Virolahti
Arvomeklarit
Zsar

 

Yhteystiedot

Säkäjärventie 204
49900 Virolahti

Caddiemaster

Puh. 050 3888 200
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.