Skip to main content
Mieleenpainuva kenttä palkintoineen & haasteineen

Kilpailumääräykset

Kilpailuissa noudatettavat säännöt ovat Suomen Golfliiton julkaisemat Golfin säännöt 1.1.2023. Mahdolliset epäselvyydet ratkaisee kilpailun johtaja ja/tai kilpailutoimikunta.

Peli, pelaajan käyttäytyminen ja säännöt

Kaikkien pelaajien oletetaan pelaavan golfpelin hengen mukaisesti:

  • Toimimalla rehellisesti - kuten noudattamalla sääntöjä, soveltamalla kaikkia rangaistuksia ja olemalla kaikin tavoin rehellinen.
  • Huomioimalla muut – kuten pelaamalla ripeästi, huolehtimalla muiden turvallisuudesta sekä kunnioittamalla muita ja olemalla häiritsemättä muiden peliä.
  • Pitämällä huolta kentän kunnosta – kuten paikkaamalla lyöntijäljet, haravoimalla bunkkerit, korjaamalla pallojen alastulojäljet sekä olemalla aiheuttamatta tarpeetonta vahinkoa kentälle.

Kilpailuihin ilmoittautuminen päättyy 3 päivää ennen kilpailua klo 18, ellei kilpailukutsussa ole muuta määräaikaa.
Jälki-ilmoittautumiset vain erityistapauksissa, kilpailun johtajan suostumuksella sekä korotetulla kilpailumaksulla. Jälki-ilmoittautumiset VAIN caddiemasterille, 2 päivää ennen kilpailua klo 15.00 mennessä.
Lopullinen lähtöluettelo on nähtävissä Nexgolf-kilpailujärjestelmässä kilpailua edeltävänä päivänä viimeistään klo 15.00, jolloin se myös lähetetään osallistujille sähköpostiin.

Peruutus ja poisjäänti kilpailuista

Ilmoittautuminen on peruttava kilpailua edeltävänä päivänä viimeistään klo 12.00. Jos pelaaja jää pois kilpailusta ilmoittamatta mitään tai ilmoittamalla liian myöhään ilman hyväksyttävää syytä, pelaaja on velvollinen maksamaan kilpailumaksun.

Tulosten ilmoittaminen

Oman kilpailusuorituksen päätyttyä tuloskortti (myös digitaalinen) on tarkastettava mahdollisimman pian ja palautettava viivytyksettä kilpailutoimistoon. Kilpailujen tuloslista pyritään julkaisemaan viipymättä tulosten selvittyä.

Ratkaisut tasatilanteessa

Tasoitukselliset (hcp) kilpailut: Pelaaja/joukkue, jolla on alhaisempi tasoitus, voittaa tai sijoittuu paremmin. Tasoituksettomat (scr) kilpailut: Matemaattisella menetelmällä. Pelaaja, jolla on paras viimeisen 9 reiän tulos voittaa. Ellei ratkaisua näin synny, ratkaisee viimeisen 6 reiän tulos, sitten 3 ja viimeisen reiän ja lopuksi arpa. Mestaruuskilpailut ja vastaavat ratkaistaan välittömästi pelattavalla sudden death-kilpailulla, jotka pelataan seuraavassa järjestyksessä; väylillä 1, 8 ja 9. Reikäpelissä tasatilanteet ratkaistaan sudden death -pelillä jatkamalla peliä alkaen 1. väylältä normaalissa järjestyksessä. Mahdolliset tasoituksesta saatavat etuväylät ovat voimassa jatkorei'illä.

Harjoittelu

Poiketen 5.2b säännön määräyksestä toimikunta sallii puttien ja lyhyiden chippien harjoittelun 9/18 väylän viheriöllä ja sen tuntumassa, kuitenkin niin, ettei häiritä mahdollisia muita pelaajia jotka pelaavat ko. väylää. Muuten pelaaja ei saa harjoitella kentällä ennen kierrosta paitsi, että hän saa harjoitella puttaamista ja chippaamista tiiausalueen lähettyvillä ja viheriöllä kuitenkin niin, ettei harjoittelu hidasta peliä. Bunkkerista ei saa tehdä harjoituslyöntejä. Reikäpelikilpailussa pelaaja saa harjoitella kentällä sekä ennen kierrosta että kierrosten välillä.

Tasoitus

Pelaajalla tulee olla voimassa oleva WHS-tasoitus. Kilpailukohtaisesti voidaan määritellä kilpailijan tasoitusrajat, ja kilpailussa saatava ylin tasoitus (esim. 36). Voittaakseen palkintoja on pelaajalla oltava avoimissa kilpailussa voimassa oleva WHS-tasoitus.

Kilpailuun käytettävä aika ja tarpeettoman hidas pelaaminen

Tavoitteena on kilpailijaryhmien sujuva eteneminen, ja estää tarpeettoman hitaiden pelaajaryhmien aiheuttama tukos kentällä sekä kilpailun kokonaisajan tarpeeton venyminen. Suosittelemme tarvittaessa soveltuvin osin ready golfin käyttöä.
Lyöntipeliin käytettävä keskimääräinen tavoiteaika normaaleissa olosuhteissa tulisi olla 2-4 hengen peliryhmässä, 9 r. kilpailussa max 1,5-2 h, ja vastaavasti 18 r. kilpailussa 3-4 h + mahdollinen tauko kierrosten välissä.
Jos edessä on tyhjä väylä ja pelaajaryhmä jää jälkeen annetuista aikatauluista, voidaan kilpailijat asettaa aikatarkkailuun, ja tarvittaessa antaa varoitus, 2 lyönnin rangaistus tai sulkea kilpailusta.

Ryhmän alimmalla tasoituksella pelaavan tulee huolehtia aikataulussa pysymisestä.

Peltoalue

Väylän 1 vasenta reunaa rajaa viljelty peltoalue, josta sinne lentänyttä palloa EI SAA hakea. Peliä on jatkettava golfsääntöjen mukaisesti hakematta palloa.

Yhteislähtökilpailut

Yhteislähtökilpailuissa on paikalla oltava hyvissä ajoin ennen kilpailun lähtöaikaa, mutta viimeistään kilpailuinfossa.
Kortin täyttö kilpailussa; ensin täytetään out ja sitten in (ensin vasen sivu, sitten oikea).

Golfauton käyttö kilpailuissa

Golfautoa voidaan käyttää erityistapauksissa kilpailutoimikunnan/kilpailun johtajan suostumuksella. Luvan saanut golfauton käyttäjä voi kuljettaa siinä vain itseään ja omia pelivarusteitaan. Golfauton nopeus tulee sovittaa muiden peliryhmäläisten etenemiseen.

Matkapuhelimet

Puhelimen tulee olla kilpailuissa suljettu tai siitä on poistettava hälytysääni.

Palkittavat

Kilpailujen sijoitusten ja tulostyyppien mukaisesti palkittavat ovat näkyvissä kunkin kilpailun kilpailukutsussa.
Yleisen sarjan SCR LP -tuloksen palkitsemisissa ovat mukana ainoastaan keltaiselta teeltä pelanneet miehet ja punaiselta teeltä pelanneet naiset.

Kilpailujen peruutus

Kilpailujen järjestäjällä on oikeus perua ilmoitettu kilpailu osanottajamäärän, olosuhteiden tai muun erityisen syyn takia.

Kilpailun päättyminen

Kilpailu tai ottelu katsotaan päättyneeksi, kun palkintojen jakamisesta on kulunut 15 minuuttia tai ottelun tulos ja/tai kilpailun tulokset on laitettu ilmoitustaululle.

Kaakon Golf
Kilpailutoimikunta