Vuoden liikuttajaksi on valittu Kaakon Golf

Kaakon Golf palkittiin maakunnallisen liikunnan ja urheilun palkitsemisjuhlan urheilugaalan Vuoden Liikuttajana 2018Kuvassa Keijo Rinnesalmi, Virve Kiri ja Sami Tervo. Kuva on Kaakonkulma- lehdestä.

Kymenlaakson Liikunta järjesti yhteistyössä Kymenlaakson liiton ja Veikkaus Oy:n kanssa järjestyksessään 14. kerran maakunnallisen liikunnan ja urheilun palkitsemisjuhlan urheilugaalan perjantaina Kouvolassa Pato Areenalla. Kaakon Golf palkittiin tilaisuudessa Vuoden Liikuttajana 2018. Virolahtelainen golfseura on niittänyt mainetta 11 toimintavuotensa aikana aktiivisesta liikuntaa edistävästä toiminnastaan. Golfkenttä valmistui vuonna 2012, ja erityisesti sen jälkeen on Kaakon Golf järjestänyt lukuisia liikuntaa edistäviä kampanjoita eri teemoin.

Seuran menestynein jäsen kilpagolfin saralla, Veijo Suomela, sai aiemmin Virolahden ja Miehikkälän vastaavassa tilaisuudessa tunnustusta hienoista menestyksistään, mm. SM-hopea heinäkuussa 2018 M65- sarjassa. Veijo Suomela on myös edustanut Suomea golfseniorien kansainvälisissä joukkuekilpailuissa useana vuonna.

Kaakon Golfissa pelataan vuosittain tuhansia golfkierroksia ja kierrosmäärät ovat kasvussa. Vaikka kenttää kiertää päivisin myös golfauto tai pari, niin valtaosa golfareista kuitenkin kävelee kierroksensa. Kaudella 2018 on golfkenttää pitkin - ja pikkaisen kentän reunan ulkopuolellakin - kävelty varovastikin laskien yli 25.000 km kuntoliikunnan merkeissä. Mikähän muu laji liikuttaisi näin runsaslukuista harrastajajoukkoa näin paljon? Askelmittausten perusteella on käynyt myös ilmi, että golfautoa ajava pelaajakin kävelee 3 - 4 kilometriä 18 väylän golfkierroksen aikana palloaan hakien, eli lähes puolet siitä mitä kävellen pelaava.

Golfilla on runsaat terveyshyödyt jo pelkästään kävelyn hyötyjen kautta, mutta lisää hyötyä tulee lajiin liittyvän sosiaalisen vuorovaikutuksen kautta, sekä pelitaktiikan, keskittymisen, tähtäämisen ja johdonmukaisen etenemisen kautta. Golf auttaa painonhallinnassa ja samaan aikaan elämästä nauttimisessa. Lisäksi golf pakottaa oppimaan nöyrtymisen ja itsehillinnän vaikeita taitoja. Mikä tätä viimeksi mainittua väitettä tukisi? Sen jokainen golffari omasta kokemuksestaan tietää.

Aimoannos
Ekauto
Golfkulma
Hamre
Harjunopk
If
Jloy
Ksahko
Op Miehikkala
Printcom
Stemmastromberg
Sulzer
Viafori
Virolahti
Arvomeklarit
Zsar

 

Yhteystiedot

Säkäjärventie 204
49900 Virolahti

Caddiemaster

Puh. 050 3888 200
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.